Το χωριό του Αγίου Προδρόμου

Ο Άγιος Πρόδρομος βρίσκεται στην κεντρική Χαλκιδική. Απέχει από την πρωτεύουσα, τον Πολύγυρο, μόλις 14 χλμ. και από την Θεσσαλονίκη 50 χλμ.

Αποτελεί την ιδανική στάση για τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται το Άγιο Όρος, το βουνό Χολομώντα και άλλους προορισμούς της ορεινής Χαλκιδικής .

Οι κάτοικοι του χωριού ασχολούνται με την γεωργία, την κτηνοτροφία, τον τουρισμό και φυσικά το παραδοσιακό σουβλάκι. 

Στην μακραίωνη ιστορία του οι κάτοικοί του έχουν διασώσει σημαντικά και πολλά έθιμα όπως το πανηγύρι στο εξωκλήσι του Αγίου Προδρόμου στις 28-29 Αυγούστου, το οποίο μάλιστα από τα παλαιά χρόνια συγκέντρωνε πλήθος πιστών από όλα τα γύρω χωριά αλλά και από τη Θεσσαλονίκη.

Η γραφική τοποθεσία στην οποία είναι χτισμένος ο Άγιος Πρόδρομος, με τον «δροσερό» Ρεσετνικιώτη ποταμό να διαρρέει το χωριό, τα παραδοσιακά σπίτια και την αναπαλαιωμένη εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου το καθιστούν πόλο έλξης πολλών επισκεπτών.

 • Πληθυσμός

  408
 • Έκταση

  26.979 km2
 • Απόσταση από Πολύγυρο

  14 km2
 • Απόσταση από Θεσσαλονίκη

  50 km2
 • Απόσταση από Αγ. Όρος

  65 km2

Το σουβλάκι Αγίου Προδρόμου

Το πεντανόστιμο σουβλάκι Αγίου Προδρόμου Χαλκιδικής οφείλει την επιτυχία του σε έναν μοναδικό συνδυασμό τριών καλά κρυμμένων μυστικών. Είναι η εμπειρία στην επιλογή των πρώτων υλών, ο τρόπος παρασκευής του με τα πρόσθετα μπαχαρικά στις κατάλληλες ποσότητες και φυσικά η μέθοδος του ψησίματος που κάνουν το σουβλάκι Αγίου Προδρόμου να λαμβάνει διεθνείς τιμητικές διακρίσεις (έχει βραβευτεί από την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας).

Στο εστιατόριο του Σάκη γνωρίζουμε πολύ καλά την τέχνη του να ποιείς και να προσφέρεις σουβλάκια όντας όχι μόνο άξιοι συνεχιστές της παράδοσης αυτής αλλά και δημιουργοί της. Φυσικά δεν μπορούμε να διαρρεύσουμε τα μυστικά μας, επιτρέπουμε όμως να διαρρέουν οι άψογες μυρωδιές και οι υπέροχες γεύσεις των πιάτων μας που μόνο μυστικές δεν μένουν.

Στην πραγματικότητα οι ταβέρνες του Αγίου Προδρόμου αποτελούν ένα είδος γευστικών πολιτιστικών κέντρων καταφέρνοντας να συνδυάσουν την παράδοση των διατροφικών συνηθειών της ορεινής Μακεδονίας με την ομορφότερη άποψη του σύγχρονου ελληνικού τουρισμού, το φυσικό κάλος του τοπίου.

Μία επίσκεψη στην οικογενειακή μας ταβέρνα είναι αρκετή για να βεβαιωθείτε ότι η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας με την αρχαιότερη ιστορία στην παραγωγή κρέατος δεν έκανε λάθος!

demo